ZABRANA UPOTREBE MOBILNIH U ŠKOLI? Osvanuo novi stravičan snimak vršnjačkog nasilja u Beogradu
Foto: Shutterstock

In- cident se dogodio u Osnovnoj školi „Pavle Savić" u beograd- skom naselju Mirijevo. Direktor škole Milan Krstić kaže da su posle incidenta odmah pozvani razredni starešina i roditelji devojčice koja je žrtva nasilja, i one koja je napala drugaricu, kao i učenica koja je sve to snimala.

- Slučaj je u procesu, ali doneta je odluka o pojačanom vaspitnom radu. Sa devojčicama su obavljeni razgovori u prisustvu stručne službe i razrednog sta- rešine. Zakazan je sastanak Tima za borbu protiv nasilja, nakon čega će biti donete određene mere i kazne - istakao je Krstić i dodao da će škola organizovati vanredne časove na kojima će se raditi na edukaciji učenika o nasilju, sa akcentom na vršnjačko nasilje.

Umesto da treća devojčica bude "glas razuma" i spreči svađu i guranje, ona je sve to snimala. Na pitanje zašto je snimala ceo slučaj i zašto nije stala u odbranu bespomoćne devojčice, ona nije umela da odgovori.

Prema rečima direktora, on je na sastanku saveta roditelja zajedno sa članovima razmatrao ideju da se potpuno zabrani upotreba mobilnih telefona u školi, piše Informer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading