"MALTRETIRA MI DETE, NEK GA NEKO ZAUSTAVI!" Milan Jovanović Strongmen optužio nastavnika u školi Sveti Sava u Nišu
Foto: Printscreen/Printscreen

- Nakon dva masakra koja su se dogodila u Srbiji, nisam hteo da moje dete preživljava stres i ide u školu jer je psihoza probuđena u mnogim ljudima koji su bili psihički labilni. On nije išao u školu sedam dana, a nastavnik je pokrenuo kampanju među đacima, gde ih je pitao da glasaju da li Vasilije treba da se izbaci iz škole. Prvo niko od dece nije digao ruku da glasa za to, pa ih je on terao. Moj sin uopšte nije problematičan, čak je vrlo mirno dete - ispričao je Jovanović javno na svojim kanalima na društvenim mrežama.

Na istim mrežama on je javno istakao i da je podneo zahtev školi da se utvrde okolnosti „serijskog maltretiranja i da se zaštiti Vasilije“.

- On maltretira Vasilija već duže vreme, izvodi ga na tablu, izbacuje ga napolje. Čuo sam da je već bio izbačen iz škole, ali je štrajkovao ispred Vlade, pa su ga vratili, verovatno da ne bi pravio pometnju. On je digao sebe kao žrtvu, a u stvari je nasilnik. Verujem da će inspekcija da proveri situaciju, mada je on opet najavio štrajk glađu za 29. maj ispred kabineta.

Prema saznanjima Alo!, prosvetna inspekcija je juče bila na terenu u OŠ „Sveti Sava“, a ispitaće se i prethodno ponašanje nastavnika, kao i ponašanje učenika, ali je nastavnik već suspendovan zbog drugog incidenta. 

Printscreen

 

Direktorka ove škole Sanela Tarana potvrđuje da je nastavnik suspendovan, ali se čeka zvaničan stav inspekcije.

- Započeli smo ispitivanje. Trenutno nemam zvanične podatke ni dokaze da optužim nastavnika Ž. D. za ovaj slučaj, ali svedočenja većine dece ukazuju na to da su problemi postojali. Što više ljudi potvrdi priču, veće su šanse da se tako nešto i dogodilo. Bitno je da je mali Vasilije dobro, prati se njegovo stanje i komunicira s razrednim starešinom svaki dan – rekla je direktorka.

Nastavnik: Psiholozi da gledaju njegovog sina

U međuvremenu nastavnik Živadin Disić obratio se javnosti saopštenjem u kom je indirektno rekao da je cela priča u stvari deo hajke na njega, koju je pokrenula direktorka jer ju je ranije prijavljivao za zlostavljanje dece ili za to da ne drži časove odeljenskog starešine.

Printscreen

 

- Pozivam najviše državne organe da hitno pošalju stručne psihologe, psihijatre i socijalne radnike iz Beograda u OŠ „Sveti Sava“ Niš i ozbiljno se pozabave situacijom u vezi s njegovim detetom. Smatram da ne treba da podsećam na to šta se desilo. Na kraju hoću da poručim svim institucijama i građanima Srbije da je ovo, kao dugogodišnjeg uzbunjivača, verovatno moja poslednja bitka za spas ugleda OŠ „Sveti Sava“ u Nišu i srpske prosvete. Imam šezdeset dve godine i hoću da se pridružim mojoj deci i unucima u inostranstvu. Stop psihopatama iz redova nastavnika, roditelja i učenika! - poručio je nastavnik Disić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading