požar
Foto: Privatna arhiva/T. D.

- Jezivo, stravično. Kako drugačije da opišem misli i strah u trenucima dok sam čekala da nas neko spasi. Bilo je tek sedam dana od kad sam se porodila, još se nisam ni od toga oporavila, a zadesila me katastrofa. Još uvek me hvata jeza od pomisli na taj plamen. Dok sam čekala da nas neko spasi, ja sam iznela bebu kroz prozor, da se ne bi ugušila, nagla sam se koliko sam mogla da izdržim i da se provučem, da nas spasim i da dozivam pomoć. Iza mojih leđa sam osećala veliku toplotu i svakog časa se plašila da bi vatra mogla da zahvati i nas – kaže Tomislava za Alo!

Na svu sreću, novorođenče je bilo mirno.

- Ja sam je taman bila presvukla i nahranila, tako da je ona samo tako mirno spavala dok je oko nas buktalo. Sama pomisao šta je sve moglo da se desi, zaustavlja mi krv u žilama.

požar

T. D.

 

Sve je počelo kada je Tomislava sedela sa detetom u sobi i hranila je. Čula je da je nešto jako puklo u dnevnoj sobi, a kada je ušla da proveri šta se dešava, sve što je mogla da vidi bila je vatra.

- Zgrabila sam bebu i pokušala da izađem, ali spoljna vrata nisu mogla da se otvore, setila sam se da nam je jedan prozor pokvaren i da nam je on spas – priča ova žena.

Kako nam je ispričao njen muž Bojan, on je u to vreme bio na poslu, a o svemu ga je obavestila snajka koja živi u blizini.

- Ja sam bio na poslu tog jutra, žena je ostala sama kući sa bebom, ostala deca su bila u školi. Zvala me je snajka, plače i kaže Tomislava i beba su gore, blokirana su vrata, ne mogu da izađu. Sva sreća tu su bile komšije, koje su uspele da se izbore sa vatrom. Vatra je zahvatila tu sobu, dnevnu, sve sobe, hodnike – priča Bojan, koji je odmah seo u auto i požurio kući.

Kako je dodao, nije ni znao koliko su mu komšije hrabri ljudi.

- Jedan komšija umalo da strada, koliko se bio nagutao dima. Sva sreća, drugi komšija ga je uhvatio za nogu, pa mu je pomogao da se izbavi odatle. Kada sam ja stigao oni su već bili izbavljeni, hitna im je ukazivala prvu pomoć, bilo mi je samo bitno da su živi i zdravi – kaže Bojan.

Nažalost, sada su smešteni u neuslovni stan od 28 kvadrata, u opštinskom stanu bez struje, dok čekaju da se njihov obnovi.

- Nije nam lako jer su nam svi uređaji propali, frižider, zamrzivač, šporet, televizor, ormari... Mnogo dobrih ljudi nam je već pomoglo pa odeće imamo dovoljno i za sebe, a i za decu, i više nego što nam treba. Sada se nadamo da će nam neko pomoći i da ćemo dobiti uređaje, a značilo bi nam i mleko za bebu, jer joj je potrebna i dohrana – kaže on za Alo.

Bivši muž je glavni spasilac

Kako kaže Bojan, oni se dobro slažu, a svi im govore kako su oni primer kako supružnici treba da se ponašaju nakon razvoda.

požar

T. D.

 

- Mi smo civilizovani ljudi, oni su se razveli, mi smo se venčali kasnije, nije bilo ni gluposti, ni teških reči. Sada smo u dobrim odnosima, pre svega zbog dece, a očigledno je sada i da on zaslužuje posebno mesto u našoj porodici, jer je spasao i Tomislavu i bebu. Svaka mu čast! – kaže Bojan za Alo.rs.  

Sedmoro dece je naše blago

Tomislava ima sedmoro dece, troje iz prvog, dvoje iz drugog i jedno iz sadašnjeg, trećeg braka. Nije odustala od ljubavi, a to osećaju i mališani, koji su jedno drugom do uveta: 13-godišnja Miljana, 12-godišnji Marko, 11-godišnja Anđela, 9-godišnji Ilija, 6-godišnji Viktor, 4-godišnji Milija i beba Leonora sa mamom i tatom sada borave u jednoj sobi.

BONUS VIDEO

@alo_portal POLJUPCI, ZAGRLJAJI I SUZE Srbi bezbedno stigli iz Tel Aviva, rodbina dočekala najmilije! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryoupage #viral #izrael #israel ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading