poledica na putu
Foto: Alo/Profimedia

Ovim rečima Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, a nadovezujući se na upozorenje JKP "Putevi Srbije" koji su pozvali na oprez u vožnji.

S obzirom na to da je počelo hladno vreme i da je, posebno u jutarnjim satima, prisutna poledica na putevima, neophodan je dodatan oprez u saobraćaju. 

- Savetujemo maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima - objavili su "Putevi" na mreži "Iks". 

Tu objavu ponovio je Damir Okanović uz komentar: 

- Upravljač puta ima zakonsku, profesionalnu i moralnu obavezu da spreči pojavu poledice na kolovozu. U sučaju saobraćajne nezgode usled poledice na kolovozu, upravljač puta snosi krivičnu ili prekršajnu, kao i materijalnu odgovornost. Savetujem upravljačima puteva maksimalan oprez! 

 

 

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana nas očekuju jutarnji mrazevi, pa budite spremni na pojavu poledice na putevima, ali i na usporeniji gradski saobraćaj. 

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal Zoran Cvijanović i Milan Marić pristigli na poslednji ispraćaj Žarka Lauševića! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #zarkolausevic #zorancvijanovic #milanmaric ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading