Nevreme u Bugarskoj i Rumuniji
Foto: AP/Tanjug/Ap

U toku dana zahvaljujući aktivnosti mehanizacije iz susednog Vlasotinca očišćeni su svi prilazni putevi ka malenoj Crnoj Travi. Jedino su dve mesne zajednice ostale zatrpane vlažnim snegom i više sati bez električne energije. Bujno rastinje duž dalekovoda opterećeno vlažnim snegom polegalo je na provodnike, što zantno otežava posao elektromonterima iz Leskovca i susedog Vlasotinca.

Isturena odeljenja osnovnih škola u selima Gracka i Sastav reka i danas su, kako nezvanično saznajemo, ostala bez đaka, jer malobrojna deca nisu mogla kroz smetove do svojih učionica...

Škole i vrtići u samoj varoši Crna Trava danas su radili. Skoro trećina žitelja ove male opštine, njih oko 600 ima problema u saobraćajnoj komunikaciji ka opštinskom centru u Crnoj Travi, pa je to bio jedan od razloga da se danas uvede vanredna situacija u ovoj lokalnoj samoupravi.

U toku dana očišćeni su regionalni putevi iz Vlasotinca ka Vlasinskom jezeru i prilazni ka soskim mesnim zajednicama na Vlasini.

Na području koje pokriva grad Leskovac, nekih pedesetak kilometara od centra ovoga grada dve mesne zajednice Melovo i Ravni Del, poviše jezera, gradskog vodozahvata, "Barje" i danas su bile odsečene od leskovačke varošice Vučje, prema kojoj putevima gravitiraju.

Kako nezvanično szanajemo u lokalnoj samoupravi grada na reci Veternici i taj problem kao i problemi sa smetovima u malenoj Crnoj Travi biće rešeni u narednih nekoliko dana.

U par sela duž obale Južne Morave jak sevrezopadni vetar "udružen" sa vlažnim snegom oštetio je priručne plastenike i mlade voćnjake.

U leskovačkoj kotlini danas je bilo mirno bez značajnih padavina i hladnoće pa je to bila prilika da se najmlađi Leskovčani više poraduju prvom ovogodišnjem snegu "u društvu" Sneška Belića...

BONUS VIDEO

@alo_portal Koliko košta odevna kombinacija Milene Popović?! Celu emisiju “U ringu” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YT kanalu ▶️ #alo #alonovine #fypシ #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading