VELIKO INTERESOVANJE ZA NOVOGODIŠNJE ARANŽMANE Evo koje metropole građani najčešće biraju
Foto: AP/AP/Tanjug

Dok neki ugostitelji još razmišljaju o ponudi za novogodišnje praznike, većina turističkih agencija već nudi aranžmane u zemlji i inostranstvu. Šta se promenilo u odnosu na prošlu godinu i kakvo je interesovanje? Evo šta kažu u Nišu, Kruševcu i Novom Sadu.

Niš još nije zahvatila praznična atmosfera. Većina Nišlija još nije isplanirala doček Nove godine. Ipak, prave se okvirni planovi.

- Kad bih birao onda bih otišao negde van zemlje, do Budimpešte ili Atine, ali nisam ništa planirao - kaže jedan Nišlija.

- Isplati se Ohrid. Za tu cenu možemo isto da se provedemo u kafani u našem gradu, a za tu cenu za Ohrid imamo više dana, oko 60-70 evra - jedan je od komentara.

- I kući je lepo sa porodicom - navode anketirani.

Turistički novogodišnji aranžmani skuplji su od redovnih - za Budimpeštu, na primer, treba izdvojiti sto evra više nego u novembru ili februaru. Nišlije najradije putuju u Solun.

- Ove godine je taj aranžman 145-165 evra, zavisi od hotela i da li je uplaćeno prvi minut ili redovna cena. Primetili smo veliko interesovanje i rane uplate - kaže Milica Began iz niške turističke agencije.

I kruševačke agencije imaju bogatu ponudu za doček Nove godine u inostranstvu.

- Budimpešta, Beč, Milano, Istanbul, ali imamo i stranke koje vole Novu godinu da provedu na moru, tako da imamo i uplaćene aranžmane za Bali, Zanzibar, Bangkok - ističe Milica Deljanin, iz turističke agencije u Kruševcu.

U Novom Sadu za novogodišnju noć treba izdvojiti od 50 evra za doček u kafiću i do 5 puta više za hotelske aranžmane. Veliki izbor imaju i Novosađani koji vole da putuju. Za na primer za Madrid, Barselonu, Pariz moraće da izdvoje i nekoliko stotina evra.

Saša Kosanić, iz jedne novosadske turističke agencije kaže: "Što se tiče cena - to je šareno, da kažem. Ima od 130 evra dve noći pet dana, noćenje sa doručkom, do 250 evra autobusom".

Većina agencija ima i ponude za ona skuplja putovanja, za egzotične destinacije kao što su Zanzibar, Kuba, Dubai.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading