Januar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iako mnogi ljudi početak nove godine vezuju za nešto lepo, novi početak i nadu da će godina biti ili bolja ili ista kao prethodna, istraživanja su pokazala da je upravo januar, mesec kada se najviše svode računi po pitanju ljubavi. 

Detaljnije o ovome za beogradske medije objasnila je Slađana Trikić, transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose.

- Prema statistikama, januar je mesec kada se podnese najviše zahteva za razvod - poručila je ona.

Navela je koji su razlozi za to.

- Praznici su period kada izlazimo iz uobičajene rutine (posao, obaveze...) i provodimo mnogo više vremena zajedno. Samim tim dolazimo u situaciju da smo više upućeni jedni na druge i još više primećujemo šta nam smeta kod partnera. Najviše konflikata i svađa se dešava upravo za vreme praznika. Tu isplivavaju razni problemi - finansijski problemi, loše navike partnera koje nam smetaju, partnerska nekompatibilnost, zameranja između članova uže i šire porodice - navodi Slađana.

Dodala je da je s druge strane, kraj godine je vreme kada većina nas "svodi račune", kada donosimo važne životne odluke.

- Želimo da u staroj godini ostavimo većinu onoga što je loše i što nam smeta i da započneno drugačiji život. Upravo zato je januar mesec kada podvlačimo crtu i opredeljujemo se da završimo partnerski odnos u kojem nismo zadovoljni - zaključila je Slađana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading