Autobus
Foto: Printscreen/printscreen serbialivebeograd

Navodi se da je autobus isključen kod grada Karlsurea pošto je bio u lošem stanju sa očiglednim tehničkim nedostacima, kao što je napuknuto vetrobransko staklo, loše gume i retrovizori koji su bili pričvršćeni kanapom.

“Pažljiviji pogled na autobus otkrio je dodatne nedostatke, kao što je više napuknuća glavnog okvira, porozne gume kao i katastrofalno stanje kočnica i kvar na stražnjoj osovini upravljanja. Nakon provere veštaka za motorna vozila, dalja vožnja je odmah zabranjena, a vozilo je stavljeno van pogona”, saopšteno je iz policije, preneo je hrvatski Tportal.

Službenici su, navodi se, pored ozbiljnih tehničkih nedostataka, utvrdili i da su trojica vozača, starosti od 50 do 55 godina, u velikoj meri prekoračili dozvoljeno vreme vožnje, odnosno da su prekoračili broj sati koji smeju provesti u vožnji.

Kako pišu Nezavisne, iako su putnici u samom početku negodovali, kada im je objašnjeno šta se dešava, shvatili su ozbiljnost situacije.

Tek nakon što su vozači platili pozamašnu kaznu te obezbedili zamenski autobus i novog, odmornog vozača, dozvoljeno im je da nastave put prema Bosni i Hercegovini, istina sa par sati zakašnjenja.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading