PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, MRAZ OD OVOG DATUMA Upaljen meteoalarm, vremenska prognoza za sledeću nedelju vam se NEĆE svideti!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

U Srbiji će i dalje biti uglavnom sunčano i toplo, sa temperaturama vazduha koje su iznad proseka za ovo doba godine, i prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) do sredine aprila se očekuje stabilno vreme, samo će jedan dan biti malo drugačiji od ostalih.

- Do sredine aprila pretežno sunčano i toplo, a samo se u petak, 12. aprila, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak – objavio je RHMZ prognozu vremena.

Posle 12. aprila opet se nastavlja lepo vreme, a onda, najavljuje RHMZ, odlazi do preokreta. 

Danas je veći deo Srbije bio pod žutim meteoalarmom, a sutra će zbog visokih temperatura biti upaljeni još samo u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji. Isto važi i za petak.

rhmz

Printscreen/ RHMZ

 

Najniža će biti temperatura od 8 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni Celzijusa.

I u nedelju, 14. aprila biće pretežno sunčano i toplo.

Prema petodnevnoj prognozi, u Beogradu će u nedelju najniža temperature biti 14, a najviša dnevna 28 stepeni. Biće pretežno sunčano. Slično vreme će biti i u ponedeljak, a zatim sledi pogoršanje vremena.

"Od utorka, 16. aprila, stiže naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar", navodi se u najnovijoj meteorološkoj najavi RHMZ.

Sve do tog 16. aprila, minimalne temperature će biti od 12 do 14 stepeni, a maksimalne od 28 do 30 stepeni. Od tog datuma, minimalne će biti od 4 do 8 stepeni, a maksimalne od 13 do 20 stepeni Celzijusovih.

Kako je juče rekla Nevena Živanović, meteorolog Republičkom hidrometeorološkog zavoda, od 16. aprila očekuje se više padavina, ali teško da se može očekivati jači mraz u jutarnjim časovima, eventualno su mogući slabiji mrazevi.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mili

10.04.2024 21:34

Molimo se bogu da padne kiša,a vi se žalite!