Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba
Tanjug, Slobodan Miljević
Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba

Tanjug, Slobodan Miljević

Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, Foto: Tanjug, Slobodan Miljević

Da li će se nad njima vršiti konkretan nadzor zavisiće od mišljenja lekara na terenu. Ako osoba bude imala tegobe, uradiće joj se detaljne analize.

- Snimak pluća, krvna slika, testiranje i šalje se u samoizolaciju kod kuće, ako nema potrebe da bude smešten u bolnicu. Preporuka je da bude 10 dana samoizolacija, međutim, ako taj pacijent uprkos tegobama dobije negativan rezultat, nema potrebe da ostaje u samoizolaciji - objasnio je za "Telegraf" dr Branislav Tiodorović.

Da li se pridržavate propisanih epidemioloških mera?

 

Troškove testiranja pacijenata koji imaju tegobe, bez obzira na to što su uprkos apelima bili na letovanju u zemljama u kojima se korona širi, snosiće država, kao i do sada. Međutim, takav pacijent ne može da računa da će imati punu platu tokom samoizolacije, kao što je bilo tokom vanrednog stanja.

S obzirom na to da je putovao na sopstveni rizik, sada će imati koliko inače sleduje tokom bolovanja, odnosno 65 odsto zarade.

- Od lekara će dobiti dijagnozu, i po toj osnovi otvara bolovanje, tokom kojem mu sleduje 65 odsto - kaže za "Telegraf" prof. dr Tiodorović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

mish

14.09.2020 15:20

alo,i za vreme vanrednog stanja oboleli od covid 19,su dobijali 65% plate!!