AKO PO POVRATKU U SRBIJU IMATE SIMPTOME BIĆETE BESPLATNO TESTIRANI U slučaju da ste pozitivni, sledi vam samoizolacija i 65 odsto plate!

Svi građani Srbije koji se trenutno nalaze na letovanju u Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH ili drugim zemljama u kojima je "eksplodirala" korona, od petka u 18 časova biće u obavezi da se u roku od 24 sata nakon ulaska u zemlju jave u lokalnu kovid ambulantu.

Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba
Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, Foto: Tanjug, Slobodan Miljević

Da li će se nad njima vršiti konkretan nadzor zavisiće od mišljenja lekara na terenu. Ako osoba bude imala tegobe, uradiće joj se detaljne analize.

- Snimak pluća, krvna slika, testiranje i šalje se u samoizolaciju kod kuće, ako nema potrebe da bude smešten u bolnicu. Preporuka je da bude 10 dana samoizolacija, međutim, ako taj pacijent uprkos tegobama dobije negativan rezultat, nema potrebe da ostaje u samoizolaciji - objasnio je za "Telegraf" dr Branislav Tiodorović.

Da li se pridržavate propisanih epidemioloških mera?

Ukupan broj glasova: 42

 • Da: 64% (27)
 • Ne: 10% (4)
 • Uglavnom: 26% (11)

Troškove testiranja pacijenata koji imaju tegobe, bez obzira na to što su uprkos apelima bili na letovanju u zemljama u kojima se korona širi, snosiće država, kao i do sada. Međutim, takav pacijent ne može da računa da će imati punu platu tokom samoizolacije, kao što je bilo tokom vanrednog stanja.

S obzirom na to da je putovao na sopstveni rizik, sada će imati koliko inače sleduje tokom bolovanja, odnosno 65 odsto zarade.

- Od lekara će dobiti dijagnozu, i po toj osnovi otvara bolovanje, tokom kojem mu sleduje 65 odsto - kaže za "Telegraf" prof. dr Tiodorović.

Povezane vesti

 • Korisnik: mish
  14/09/2020 - 15:20
  alo,i za vreme vanrednog stanja oboleli od covid 19,su dobijali 65% plate!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi