Arapi ulažu milione evra u Srbiju, evo koji kraj im je najinteresantniji

Kanal za navodnjavanje “Čačak – Parmenac“, sa kog su se vodom snabdevala poljoprivredna zemljišta od Parmenca do Katrge, izgrađen je 1957. godine i zbog dotrajalosti nije u funkciji. Sada se konačno krenulo sa njegovom rekonstrukcijom, a vrednost radova je 5,7 miliona evra, koji se finansira iz kreditnog aranžmana između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

kanal Rekonskrukcija kanala
Rekonskrukcija kanala, Foto: Rina

Projekat podrazumeva sanaciju i modernizaciju kanala za navodnjavanje od brane u Parmencu do Katrge u dužini od 24 kilometra, a ukupna dužina postojećeg kanala, koji će biti betoniran i u potpunosti saniran je 5.350 metara od Parmenca do kanala Moravac.

"Za potrebe distribucije vode od kanala kroz mrežu projektovane su četiri crpne stanice, do krajnjeg korisnika sistema vodosnadbevanja. Očišćen je ceo kanal od mulja,rastinja, smeća i zemlje kao i pojas oko samog kanala. Uradili oko kilometar servisne saobraćajnice duž kanalana delu kod kanala u Trbušanima. Završili smo 3.500 m distributivnog cevovoda od ugovorenih 10.855 metara", kazao je gradonačelnik Milun Todorović.

kanal Rekonskrukcija kanala
Rekonskrukcija kanala, Foto: Rina

Ukupna dužina distributivne mreže je 10.885 metara, a biće ugrađene cevi različitih prečnika, kao i postavka 11 cevovoda i 175 hidrantskih jedinica.

Povezane vesti

 • Korisnik: Grifon
  02/03/2021 - 20:08
  A što oni ulažu u Srbiju,koju korist oni maju od toga. Nevrujem da ulažu zbog prevelikog dobročinstva i ljubavi prema Srbiji...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi