Vožnja trotineta auto-putem
Fejsbuk/Centar za bezbednost DBA
Vožnja trotineta auto-putem

Fejsbuk/Centar za bezbednost DBA

Vožnja trotineta auto-putem, Foto: Fejsbuk/Centar za bezbednost DBA

ANKETA: DA LI OSUĐUJETE OVAKAV POTEZ?

 

Nema toga ko se nije uhvatio za glavu dok je gledao snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi mladić kako vozi trotinet auto-putem u Novom Beogradu brzinom od oko 80 kilometara na sat.

Damir Okanović

Tanjug, 07.06.2018/Dimitrije Gol

Damir Okanović, Foto: Tanjug

- Radi se o prekršaju za koji je zaprećena kazna od 20.000 do 40.000 dinara jer je na auto-putu dozvoljeno da saobraćaju motorna vozila. Trotinet ne da nije motorno vozilo već uopšte nema status vozila. Inače, problem kod trotineta su relativno mali točkovi, koji su vrlo osetljivi na sve moguće neravnine na putu i pri velikoj brzini može doći do destabilizacije, pada i teških posledica - napominje Okanović.

Govoreći o trotinetima, Okanović ističe da je neophodno što pre definisati šta je uopšte trotinet, pa onda i kuda sme da se kreće. On navodi i da se na srpskom tržištu regularno prodaju trotineti koji mogu da idu i 100 kilometara na sat, iako ta oblast uopšte nije uređena.

- Neko ko kupi trotinet koji ide 100 kilometara na sat sigurno ga nije kupio da ga po Kalemegdanu vozi brzinom od 10 kilometara na sat - navodi on.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

dzudza basadzija

10.09.2020 07:45

OD ULAZA NA "TERITORIJU GRADA BEOGRADA" PA DO NAPUSTANJA ISTE----NE POSTOJI AUTO PUT!OVDE STVARNO GOVORIM O GRADU BEOGRADU!NE O OKUPIRANIM TERITORIJAMA,KOJE SU,NAKNADNO,MILOM ILI SILOM,DOVELE PASALUK DO SVOJE ISKONSKE VELICINE.NEMA LJUTNJE!JABUKE I KRUSKE SU U ISTOJ KOTARICI...DVE RAZLICITE VOCKE,OSTAJU!SIROKA ULICA,"BULEVAR",DA!"AUTO PUT"-JOK!AUTO PUT,IMA ZICANU OGRADU!PUT SA VISE TRAKA,NIJE AUTO PUT!A I LUDILO,OSTAJE LUDILO!MA GDE GA PRAKTIKOVALI!