Bombardovanje Srbije trebalo je da bude 1992. jedini prijatelj Srba na Zapadu je to sprečio: Nećete ih ubijati dok sam ja živ!; I ubrzo je umro...

U emisiji Ćirilica otkriveni malo poznati detalji sa početka devedesetih

Ćirilica
Ćirilica, Foto: Printscreen

Gosti emisije Ćirilica, voditelja Milomira Marića, podsetili su tokom razgovora na agresiju NATO pakta na SRJ i pritom otkrili malo poznate detalje o planovima Zapada za Srbe.

Novinar i dopisnik agencije Beta iz Brisela Dragan Blagojević je istakao da je agresija 1999. bila neopohodna NATO-u kako bi se istakla njihova uloga u svetu koja je već bila izlišna.

- Ne zaboravite da je Amerika bila ubedljivo najjača zemlja na svetu, a da Kina i Rusija nisu mogle ni da im priđu. Oni su nas bombardovali na 50. godišnjicu NATO-a i na taj način pokušali da naprave koheziju u svojim redovima - priča Blagojević i dodaje:

- SAD su naterale sve evropske saveznike u rat, ali mnogi to nisu učinili svojevoljno, a naročito Francuska.

Ćirilica
Ćirilica, Foto: Printscreen

Marić je na ovu konstataciju istakao ulogu francuskog predsednika Širaka koji je, navodno, spasao beogradske mostove i želeo da bude konsultovan oko ciljeva koje će NATO gađati.

- Imali smo i pre njega, francuskog predsednika koji je sprečio bombardovanje Srbije, a to je Fransoa Miteran. On je rekao: Dok sam ja živ, nećete ubijati Srbe! I dok se on nešto pitao, NATO se nije usudio da udari na nas. Još 1992. godine, trebalo je da bude bombardovanje Beograda - ispričao je Marić.

Povezane vesti

 • Korisnik: neb
  22/09/2020 - 04:10
  Bolje bih bilo da su nas odmah izbombardovali
  • Raaza @neb
   22/09/2020 - 21:01
   Pametnije bi bilo da je i Srbija proglasila svoju Nezavisnot.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi