Branimir Nestorović
Tanjug
Doktor Branimir Nestorović

Printscreen / Happy

Doktor Branimir Nestorović, Foto: Printscreen / Happy

Na sve to profesor Nestorović ima jasan odgovor.

TUŽIĆU IH SUDU!

Pod izgovorom da brani profesiju, nekoliko doktora je podnelo zahtev etičkom odboru Lekarske komore Srbije da se preispitaju javni nastupi Nestorovića u vreme epidemije korone. Inicijator za podnošenje zahteva je dr Ðorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna doktorka u penziji.

Nestorović kaže da su se tu preklopili različiti interesi.

- Ima tu i sujete, ali pre svega politike. Na početku epidemije inicijativu je etičkom odboru podneo opozicioni pokret Ne davimo Beograd, a podržao takođe opozicioni list Danas. Kad su videli da je sve to smešno, našli su ove nesrećnike. Potpuno je jasno, nisu oni mene napadali ni zbog kakvih izjava, već zbog Vučića. Ako zaista nešto urade, ja ću ih tužiti redovnom sudu - poručio je Nestorović.

On smatra da im najviše smeta što se ispostavilo da je bio u pravu za sve što je rekao u vezi sa koronom.

- Podnose zahtev sad kad se epidemija završila, kad je sve prošlo i ispostavilo se da sam bio u pravu. Jesam li rekao da će epidemija trajati tri meseca, da virus nije mnogo opasan, da će smrtnost biti mala, da će umreti 250 ljudi. Sad ih, čini mi se, najviše nervira što sam za sve bio u pravu - rekao je čuveni pulmolog.

Branimir Nestorović

Tanjug

Branimir Nestorović, Foto: Tanjug

Nestorović, inače vrstan i omiljeni dečji pulmolog, dobitnik je mnogobrojnih priznanja za svoj rad i kao akademik Lekarskog društva Srbije. Roditelji mališana koje je lečio imaju samo reči hvale za njega, njegov rad i brižan odnos prema pacijentima. Popularnost koju je kao član kriznog štaba za borbu protiv KOVID-19 stekao, kako se čini, najviše pogađa neke njegove kolege.

Kako piše u zvaničnom zahtevu koji je podnet etičkom odboru Nestorović je "svojim javnim nastupima kao član kriznog štaba za suzbijanje epidemije KOVID-19 narušavao ugled i nanosio štetu lekarskoj profesiji, kao i zdravstvu u celini".

Predsednik Lekarske komore Srbije Milan Dinić objašnjava za naš list da svaki lekar ima pravo da podnese zahtev etičkom odboru protiv kolege, ali da on lično ne želi da se izjašnjava o Nestoroviću.

- Ne mogu da se izjašnjavam jer bih u tom slučaju negirao postojanje i suštinu etičkog odbora, koji je potpuno nezavisan - rekao prvi čovek LKS.

Komentari (12)

mila

29.05.2020 09:13

Pustite coveka na miru, licemeri.

Nada

29.05.2020 09:25

Zao mi je sto nama uvek neko treci pravi skandal...covek je u pravu ...samo nam govore i yalju slike sa umrlim ...bruka od televizije i programa..ziveo Nestorovic covek nam daje nadu za zivot ...

Nikia

29.05.2020 09:59

Doktore,svako ima pravo da bude budala! To nema veze sa obrazovanjem i profesijom,tu je sijeta,zavid,politikanstvo, ma sve što nekoga cini budalom! Ali to je demokratsko pravo,zar ne?

maja

29.05.2020 10:24

Šta je problem. Što je pametniji i iskreniji od drugih kolega. Velike mase ljudi su verovale baš Dr.Nestoroviću.

S.

29.05.2020 10:25

I dalje je virus ,,smesan " ??? Na kom Medicinskom fakultetu se to tako uci? Na beogradskom - ne . A broj umrlih znati unapred ???

Alex

29.05.2020 10:32

Nestorovic nije covek vec ljudina ! Reci hvala imaju i studenti ,a takodje sadasnji pedijatri, Srbija koja ga je redovno gledala, slusala, upijala ,a on je hrabrio, bodrio, tesio... ! Sujeta je cudna boljka ! Ljudina ima sirinu koja mnogima smeta ! Malo je ovakvih ! Lekarske komore Srbije (LKS) neka dobro razmisli ili ce javno izgubiti kredibilitet !

sara

29.05.2020 10:36

Grupa ljubomornih lekara!!!. Doktor Nestorović je pozitivan i širi tu energiju oko sebe, što je divno za bolesne, ima široke vidike, a svojim znanjem za koje je stekao diplomu lekara i profesora, dotiče se i alternativne medicine, što je takođe divno, ali, to smeta lekarima koji su uklješteni u svoje kalupe, pa ne vide ništa dalje od toga!!!. Ustaćemo svi mi koji ga podržavamo i pobunićemo se, ako ne daj Bože do toga dođe!!.

despot.nedaista@gmail.com

29.05.2020 11:01

Gospodin Nestorović bi trebao u najmanju ruku i po velikim zaslugama da bude naš budući Ministar zdravlja!

Verica

29.05.2020 12:57

Lekari pojedini sami sebi nanose štetu svojim delovanjem. Primanjem mita od pacijenata i farmacije, neverovatnom količinom sujete, lošim ljudskim osobinama sami sebe degradiraju. Dr. Nestorović se negativno izražavao i o vakcini i govorio stvari suprotno od ostalih doktora i verovatno je za sve u pravu čim hoće da mu oduzmu licencu kao dr. Jovani Stojković. Ne mogu da mu oproste što je veći i bolji od njih. Samo bojim se da su naišli na tvrd orah. Znaće doktor da se odbrani.BOBEp

XXL

29.05.2020 13:34

Podrška za Dr.Nestorovića jer je čovek rekao sve iskreno i tačno i nije pravio mistiku od toga vojnog virusa. Na kraju i u pravu je.

Dana

29.05.2020 15:33

Neki lekari tek sad izasli iz misje rupe pa zavide uspesnom , poznatom i najpopularnijem strucnjaku.Verovatno su neke nepoznate i ruzne face.

Ja neuka

29.05.2020 15:39

Kad kazem neuka, mislim na medicinu, ali Jedino kome sam Verovala to je dr Nestorovic, Normalan, Nepotkupljiv....za razliku od Ljigavog Kona i sisate darije