OGLASIO SE DOKTOR TIODOROVIĆ: Najveći deo zaraženih su mladi ljudi

Formirani su operativni timovi od predstavnika sanitarne inspekcije i inspekcije rada, koji će nadgledati kako se sprovode sve mere

Doktor Tiodorović
Doktor Tiodorović, Foto: screenshoot

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da može da se kaže da je situacija sa epidemijom korona virusa u Leskovcu pod kontrolom a da će uskoro biti pod kontrolom i u Vranju.

Tiodorović je za TV Pink rekao da najveći deo novozaraženih iz ta dva grada čine mladi ljudi, sa blagim ili u ređim slučajevima srednje teškim simptomima, što je pokazatelj da se epidemija smiruje.

- U pitanju je pojava pozitivnih sa lakšom i mnogo manje i vrlo retko onih sa srednjom kliničkom slikom. I u Leskovcu i Vranju dominiraju mladi ljudi koji su pozitivni tetiranjem i mogući su prenosioci ove zaraze. Na jugu Srbije su velike fabrike 'Jura' i 'Geoks' sa oko 2.850 ili 1.300 radnika u drugoj fabrici, tamo radi mladi svet i žene i muškarci koji su iz okolnih sela - kazao je Tiodorović.

On je naveo da dobar deo zaraženih korona virusom iz Leskovca i Vranja pripada seoskoj populaciji.

- Treba znati da oni žive u domaćinstvima u kojima postoje dve pa i tri generacije. Zbog toga je važno da ih kontrolisemo, da se mere zaštite sprovode do kraja i da ne zaraze starije u svom domaćinstvu, da ne budu pogođeni infekcijom koja je za njih opasna - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, formirani su operativni timovi od predstavnika sanitarne inspekcije i inspekcije rada, koji će nadgledati kako se sprovode sve mere koje su preventiva da ne dodje do širenja infekcije.

Povezane vesti