Branislav Tiodorović
Printscreen
Branislav Tiodorović

Printscreen

Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen

Naveo je da će virus još dugo biti prisutan i poručio da moramo naučiti da, pridržavajući se propisanih mera, živimo sa njim i funkcionišemo na polju ekonomije, kulture, sporta, škola... svega onoga što čini život.

Dodao je da ćemo, ukoliko to uspemo, biti na dobrom putu da budemo sigurniji i spremniji za sve situacije koje su pred nama, te dodao da je štab danas potvrdio potrebu da se te mere moraju sprovoditi do kraja.

Koronavirus, eksploatacija

EPA

Koronavirus, eksploatacija, Foto: EPA

Tiodorović je rekao da su građani navikli da epidemija, kao što je to slučaj kod gripa, traje dva, tri meseca i da je posle toga mirnije, ali da je ovde reč o mnogo većem problemu, virusu koji je daleko izdržljiviji.

"Izdržljiviji je zato što pronalazi osetljive ljudske organizme i jedino na taj način može da preživi i zato je važno da mu onemogućimo da pronađe osetljiv sledeći organizam u kome će se održati", dodao je Tiodorović.

Ponovio je da treba omogućiti građanima da uživaju u životu, da zemlja normalno ekonomski funkcioniše, da funkcionišu kulturne i sportske manifestacije...,ali uz strogu primenu propisanih mera.

PROČITAJTE JOŠ: