Krizni štab
Tanjug
Krizni štab

Tanjug

Krizni štab, Foto: Tanjug

Nova sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija, biće održana danas, potvrđeno je Tanjugu u vladi. Sednica će biti održana u 13 sati.

Prethodna sednica održana je u utorak i doneta je odluka da aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg.

Iako je Krizni štab prethodno najavio da je protiv popuštanja mera, postoji mogućnost da se produži rad ugostiteljskih objekata.

Kako je novinarima tada preneo epidemiolog dr Predrag Kon, glavna tema sednica Kriznog štaba sada je i vakcinacija, koja će, najavio je, biti u fokusu budućih sastanaka.

- Sastajaćemo se ubuduće prvenstveno zbog vakcinacije i praćenja eventualnih problema u toj oblasti, kako bismo pomogli ako bude potrebno - istakao je Kon u utorak, navodeći da je za Srbiju najvažnije da se što pre sprovede masovna imunizacija.

Epidemiološka situacija, istakao je on, još uvek se tretira kao nepovoljna.

Međutim, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je nedavno naveo da se vidi "svetlo na kraju tunela" i istakao da kada je počela imunizacija, vreme je da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata bar do 22 sata.

Zbog stablizacije situacije sa korona virusom, Krizni štab će usvojiti meru da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži, piše Srpski Telegraf.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: