KBC Zemun Zemunska bolnica
M. Jošida
KBC Zemun Zemunska bolnica

M. Jošida

KBC Zemun Zemunska bolnica, Foto: M. Jošida

Nikada nismo imali ovoliko obolelih, povećan je priliv pacijenata, sad su teži slučajevi nego u martu, rekao je Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun, bolnice koja je ponovo u kovid sistemu. U KBC Zemun trenutno je zbrinuto 350 obolelih od virusa korona, izjavio je Stojanović.

Pročitajte još:

On je naveo da se očekuje prijem još oko 30 pacijenata i dodao da je ta bolnica, koja je od subote ponovo u kovid sistemu, prihvatila veliki broj pacijenata iz Novog Pazara, Užica, Čačka, Kragujevca i okolnih mesta.

Napomenuo je da su dve trećine kapaciteta intenzivne nege već popunjeni, a da je ukupno kapacitet te kovid bolnice oko 400 kreveta.

KBC Zemun

Google street view

KBC Zemun, Foto: Google street view

- Veliko je opterećenje za sistem, imamo veliki problem kako da zbrinemo sve pacijente, nikada nismo imali ovoliko obolelih, sada su mnogo teži pacijenti nego u martu - rekao je Stojanović.

Dodao je da je do jutros među obolelima bilo mnogo više mlađih ljudi, ali da je u toku dana i sve više starijih dolazilo sa tegobama. Pacijenti uglavnom ne žele da kažu kako su se zarazili, a Stojanović kaže da je očigledno da su starijima mlađi preneli virus.

korona ilustracija

tanjug ap

korona ilustracija, Foto: tanjug ap

- Klinička slika se menja, od jutros i mlađi i stariji pacijenti polako prelaze u teža stanja, velika je potrošnja kiseonika što je pokazatelj težine kliničke slike - rekao je Stojanović.

Preporučujemo: