Verica Jovanović
Printscreen/ Prva
Verica Jovanović

Printscreen/ Prva

Verica Jovanović, Foto: Printscreen/ Prva

U direktnom uključenju u emisiju Jutro na TV Prva, doktorka Verica Jovanović, direktorka "Batuta" još jednom je apelovala na građane da se pridržavaju svih epidemioloških i higijenskih mera koje su donete u Republici Srbiji.

Nešto ranije, uvedena je i mera zatvaranje kafića, tržnih centara i zabrana okupljanja više od pet ljudi, a zabranjen je takođe i boravak u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Ipak proteklih nekoliko dana koji su doneli lepo vreme, građani su svojim ponašanjem pokazali da se ne pridržavaju mera koje se tiču druženja, okupljanja i izolacije, pa su gradske štrafte i parkovi bili puni.

- Apelovala bih da se ovaj vikend iskoristi za domove, porodice, za sva lepa mesta i sadržaje koja ćete obaviti u krugu porodice, ali bez kontakata, to je ključno. Kako ne bi dolazilo do širenja, mere koje se tiču kretanja i kontakta biće ključne u danima koji su pred nama kada se očekuje veći broj registrovanih - kazala je doktorka Jovanović.

Kako kaže, preventivne mere u našoj zemlji su donete na vreme zahvaljujući celokupnom sistemu koji se uključio, ali je od ključne važnosti da ih se u potpunosti pridržavamo.

- Epidemija u Kini je trajala dva i po meseca, u Italiji traje i dalje. Prateći epidemiju u drugim evropskim ali i svetskim zemljama, preventivne mere u Republici Srbiji su u primeni već jako dugo. Krenuli smo na vreme i ne samo sistem, već celokupno stanovništvo... Kada govorimo o procenama, ispred svih svojih kolega želim da kažem da su mere ključne i da još jednom apelujem na primenu preventivnih mera kako bismo imali manji broj obolelih - rekla je doktorka Jovanović, ističući da nema mesta panici, ali da je potrebna velika odgovornost svih nas.

Komentari (1)

Verica

29.03.2020 12:08

Pridrzavati se epidemioloskih i higijenskih mera.