Leskovac
Alo.rs / T.S.
Leskovac

Alo.rs / T.S.

Leskovac, Foto: Alo.rs / T.S.

Građani ih tokom celog dana zovu za razne stvari:radi nabavke hrane i lekova,radi odlaska na pijacu ali zbog nekih neobičnih zahteva „da li smem da izađem bar malo napolje“ i slično...

Centralni „Kol-centar mladih Leskovca“ kojim rukovodi Boban Ilić, jedan od rukovodioca tamošnjeg Cnetra za socijalni rad, do sada primio je oko 4.300 poziva građana uglavnom iz užeg centra sa teritorije koje pokriva sedište grada Leskovca.

Leskovac

Alo.rs / T.S.

Leskovac, Foto: Alo.rs / T.S.

Ostali pomoćni kol-centri formirani su u većim gradskim mesnim zajednicama, odnosno bivšim opštinama u Grdelici, Vučju i Brestovcu.

Od ukupnog broja poziva koje su primili mladi leskovačkog kol-centra oko 1000 građana je zahtevalo izlazak mladih volontera na teren. Blizu 3.200 poziva bilo je samo informativnog karaktera.

„Mi nastojimo da svima odgovorimo. Mnogi meštani nas pitaju u vezi dozvole za kretanje, dozvole za rad na uličnim i pijačnim tezgama, pitaju za preuzimanje raznih dokumenata i slično. Traže pojašnjenje za dostavu penzije na kućnu adresu, za dostavu socijalnih paketa koja je u toku , o oistvarivanju materijalnih i zdrastvenih prava i slično“, ističe u našem razgovoru Boban Ilić rukovodilac kol-centra mladih.

Leskovac

Alo.rs / T.S.

Leskovac, Foto: Alo.rs / T.S.

Ovaj kol-centar mladih smešten je u sedištu lokalne smaouprave i čini ga dvadesetak devojaka i mladića. Među njima posebno se ističe aktivnopšću i ljubaznošću Maja Marković sa određenim stzručnim iskustvima u radu lokalne samouprave te su pitanja iz oblasti parva usmerena uglavnom ka njoj.