Danica Grujičić
Screenshot/RTS Ordinacija - Zvan
Danica Grujičić

Screenshot/RTS Ordinacija - Zvan

Danica Grujičić, Foto: Screenshot/RTS Ordinacija - Zvan

Prof. dr Danica Grujičić upozorava na opasnosti alternativne medicine i ekstremnih rešenja!

- Kada je u pitanju alternativa i altrnativno lečenje, imali smo pacijentkinju koja je spržila jednjak zato što je njena ćerka pročitala na intenetu da krečna voda topi tumor. Onda smo imali i pacijentkinju koja je umrla od gladi jer je pročitale negde na internetu, ako ne jedete, tumor neće imati čime da se hrani itd. To su strašne stvari i upravo zato govorim da je internet opasnost .

- Jedno vreme je bio popularan vitamin B17. Vi ne znate kakve komplikacije su bile sa funkcijom jetre kod pacijenata koji su ga uzimali. Jetra je prečišćivač organizma i vi onesposobite svoju jetru zato što pijete nekakvu alternativu. Zato, nikakva alternativa dok ne razgovarate sa svojim onkologom, svojim lekarom - kaže dr Grujičić i dodaje:

- Loša strana interneta je što svako ko se ne razume u medicinu, ne da se ne razume, nego nema pojma ni o čemu, dozvoljava sebi da priča o vrlo ozbiljnim stvarima. Mogu da razumem kad neko kaže da koristi neku biljku i oseća se dobro. To mogu da razumem. Ali da neko nudi lek za rak, a da to nije ispitano od strane zvanične medicine, to je apsolutno nedopuštena kategorija - oštro je zaključila.

Pročitajte još: