Donete nove mere u borbi protiv korona virusa u Srbiji

"Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra"

Građani, koronavirus, Srbija
Građani, koronavirus, Srbija, Foto: Alo / Vladimir Marković

Nova mera za suzbijanje korona virusa nedavno je oglašena od strane Lučke kapetanije Beograd, naravno, nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika. A njome se, između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, odnosno svim vrstama plutajućih objekata.

- Obaveštavaju se brodarstva, zapovednici brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije, privezišta za čamce i nautički klubovi, vlasnici čamaca, ostali učesnici u plovidbi kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Republike Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite od te bolesti.

Splavovi kod Kule Nebojša
Splavovi kod Kule Nebojša, Foto: Foto Alo/Nenad Vujanović

Primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS.

Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i slično na brodovima, čamcima i plutajućim objektima, dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra".

Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama - stoji, izmeđuostalog, u saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi