Hilandar
Ognjen Radošević
Hilandar

Shutterstock

Hilandar, Foto: Shutterstock

Administracija monaške zajednice na Svetoj Gori poslala je juče instrukciju u kojoj je svim manastirima naloženo da ograniče posete na samo deset ljudi i zabrane kretanje posetilaca između manastira kako bi se izbeglo širenje koronavirusa, koji je potvrđen kod desetak monaha.

Tim grčke Nacionalne organizacije za javno zdravlje nalazi se na Svetoj Gori, kako bi pratio moguće slučajeve koronavirusa, dok je jedan monah primljen u solunsku bolnicu u teškom stanju, a dva manastira - Sveti Pavle i Hilandar - stavljeni su u karantin.
Povodom ovih informacija, izvor blizak Manastiru Hilandar za „Alo!“ navodi da je situacija pod kontrolom i da je najviše inficiranih monaha među bratstvom grčkog manastira Sveti Pavle.

Hilandar

Shutterstock

Hilandar, Foto: Shutterstock

- U svakom manastiru na Svetoj Gori po jedan monah je obučen i zadužen da ukoliko primeti sumnjive simptome među bratstvom uradi brzi PCR test. Iako su se pojavili prvi slučajevi zaraze, situacija je pod kontrolom. Nažalost, jedan monah iz Manastira Sveti Pavle je u kritičnom stanju transportovan u bolnicu u Solunu - kaže naš sagovornik.

Pročitajte još: