Avion stigao u Beograd
Printscreen / Tanjug
Avion stigao u Beograd

Printscreen / Tanjug

Avion stigao u Beograd, Foto: Printscreen / Tanjug

Medicinska oprema i pomcoh dopremljena je iz Kine, a troškove prevoza snosi EU, dok je u organizaciji pomogao Razvojni program UNDP.

Sa premijerkom opremu su na aerodromu dočekali ambasadorka Kine Čen Bo, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, stalna predstavnika UNDP u Srbiji Fransin Pikap, kao i predstavnik kompanije HBIS.

- Ako postoji jedna poruka koju šaljemo onda je to poruka solidanosti u ova teška vremena, a ona zaista jesu teška i to ne samo za Srbiju već i za čitav svet. Soldiarnost i zajedništvo su najvažniji. Ovaj let je organizovao razvojni proglam UN, a let je platila Evropska Unija - rekla je Ana Brnabić

Avion je dovezao medicinsku opremu, respiratore, kličnike i transportne, zaštitnu opremu, maske, kao i testove za Covid 19.

Deo opreme kuplila je Srbija, a deo su donirale Kina i kineske privatne kompanije. Ona je dodala da je avion poleteo iz Kine.

- Ovaj avion nosi zaštitnu opremu, maske, repsiratore, rukavice, zaštitna odela. Oprema je vredna više miliona evra. Ovo zajedništvo je najvažnije - dodla je premijerka Srbije koja se zahvalila kineskim kompanijama koje su donirale pomoć, ali i Evropskoj uniji koja je u tome učestvovala.