Vojska
Alo / M. Jošida
Vojska

Alo / M. Jošida

Vojska, Foto: Alo / M. Jošida

Lažne vesti koje se pojavljuju tokom trajanja vanrednog stanja u Srbiji, koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa, samo pokazuju da je na delu hibridni rat uperen protiv države, tvrde sagovornici "Alo!".

Božidar Spasić, bivši službenik Državne bezbednosti i politički analitičar, tvrdi da lažnu vest ne može da izmisli laik i da se u velikim događajima uvek pojavljuje određeni broj ljudi koji šire paniku i lažne vesti.

- Najopasniji su oni koji namerno i organizovano šire takve vesti sa ciljem da izazovu paniku i ljude dovedu u stanje histerije. To su najgore lažne vesti. Možemo primetiti, za ovih mesec dana, da prvo imamo blage lažne vesti, pa se onda odjednom pojave udarne. U ovakvim okolnostima se lažne vesti pojavljuju otprilike na tri do pet dana, a u međuvremenu se blagim lažnim vestima drži ta stalna tenzija - ističe on i dodaje da u mirnodopska vremena lažne vesti uglavnom šire tajne policije ili opozicione stranke.

- Širenje ovakvih vesti možemo povezivati i sa određenom psihozom koju pojedine opozicione Tviter stranke ili pojedinci stvaraju u javnosti povodom uvođenja vanrednog stanja. Ako jedan poslanik i vođa neke stranke izađe i kaže da je uvođenje vanrednog stanja državni udar jer navodno nije sprovedeno po Ustavu, onda on ohrabruje one koji su skloni širenju lažnih vesti - zaključuje Spasić.

Priveden Beograđanin, krivicu svalio na suprugu?

Komentari (1)

kubanac

02.04.2020 10:47

odma uhapsiti nema price ovaj mi reko onaj trebalo bi sad cin kazes "A" a to je neistina na robiju pa nek vicu koljo hoce a ovi po parkovima kamion i u kanate pozadi ko stoju pozdrav svima sedi kuci i budi miran