Hrvatska policija
Youtube/Printscreen
Hrvatska policija

Youtube/Printscreen

Hrvatska policija, Foto: Youtube/Printscreen

Napad na Vukojevića odigrao se juče, nakon što je iz jednog fast fuda nosio ručak ćerkama i supruzi koje su ga čekale na plaži. S leđa su na njega nasrnula trojica napadača, oborila ga i pretukla, a on je zaradio ozbiljne povrede.

Vinovnici još nisu privedeni pravdi, pa se samim tim ne zna ni motiv napada, mada Vukojević i njegova supruga, inače Hrvatica, strahuju da bi se sve moglo završiti na remećenju javnog reda i mira iako su uvereni da je do incidenta došlo zbog tetovaže grba Crvene zvezde i pravoslavnog krsta koji Vukojević ima na listu.

U međuvremenu, ovaj incident oštro je osudio Ante Jurišić, direktor baškovoškog TZ-a, koji kaže kako nema sumnje da svako nasilje treba osuditi.

- Imamo članove TZ-a i iznajmljivače iz Beograda, imamo turiste iz Srbije i raznih drugih zemalja i nikad nije bilo problema. A eksces se, nažalost, može dogoditi bilo gde i to je posao za policiju - kaže Jurišić.

Iako Bašku Vodu nazivaju Malim Vatikanom jer je dala brojne sveštenike, postoji i jedna manje poznata "etiketa" - Trinaesta beogradska opština, piše hrvatski list. Naime, skupština Grada Beograda ulagala je u Bašku Vodu budući je u ovom mestu Makarske rivijere bio Ferijalni savez, koji je kasnije pripao te su Beograđani nakon 70-tih pratili šta se događa u "13. beogradskoj opštini" i investirali skladno procenama.

Neke od tih investicija su nekadašnja Beogradska cesta i stadion. Karavani za Prvomajski uranak bile su uobičajene te su činile deo ondašnje tradicije i turističkih prijateljstava između Beograda i Baške Vode. Prekid se dogodio uoči početka rata kada je iz srpske metropole stigao autobus oblepljen fotografijama Slobodana Miloševića, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte još:

Komentari (3)

branka met

31.07.2020 16:56

Teško je živeti sa tolikom srdačnosti i gostoprimljivosti. Najčešće te pljunu, istuku, isteraju iz kafane jer je zabranjen ulaz psima i Srbima, razbiju auto, pojure u more, psuju srpsku i četničku mater, dočekaju sa grafitima: Srbe na vrbe, je.. ćemo srpske žene i decu... Da se ne lažemo zaista je to gostoljubivost do bola!

Nes

31.07.2020 20:03

Pa oni koji idu kod njih , još su ludji jer veruju ustašama.

Pop

01.08.2020 17:47

Па то је посебан случај како рече Јуришић ма сви срби су посебни случајеви у хрвстској иди бре. Докле год буде тих посебних који учествују у таквим случајевима биће и случајева посебних у хрвстској. Што даље од њих то боље за нас.