Pave Sekulović
Privatna arhiva
Pave Sekulović

Privatna arhiva

Pave Sekulović , Foto: Privatna arhiva

Naš sagovornik ističe da se sa još tri inficirane osobe nalazi u zatvorenoj sobi, koju ni u jednom trenutku ne može da napusti. Prema njegovim rečima, on i njegovi cimeri ostvaruju kontakt samo sa potpuno zaštićenim medicinskim radnicima, koji ih obilaze nekoliko puta dnevno kako bi im dostavili obroke i po potrebi terapiju.

Naš sagovornik ističe da od kada se nalazi na bolničkom lečenju vraća film i pokušava da složi kockice kako bi shvatio na koji se način inficirao, ali da mu to ne ide od ruke.

Pave Sekulović

Privatna arhiva

Pave Sekulović , Foto: Privatna arhiva

- Za mene je prava misterija kako sam se zarazio. Možda vi sada imate koronavirus, a to ne znate. Šta ako ste se uhvatili za neku šipku u autobusu? Tako se nešto i meni verovatno desilo. Neki su me kritikovali što idem prevozom, a ja ih pitam: "Zašto da ne idem, kada sam potpuno zdrav?". Sada sam čuo da ima još zaraženih u mom kraju, oni sede kod kuće. Ja sam na svoje insistiranje otišao u bolnicu, neću da ugrozim druge - kaže Pave.

Ostavite cigarete i bavite se sportom

Pave Sekulović svim čitaocima “Alo!” novina direktno iz karantina poručuje da odmah počnu da se hrane zdravo i ostave cigarete.

- Meni su rekli da imam ogromnu prednost zato što sam sportista i nisam pušač. Apelujem na sve da ostave cigarete i ne piju alkohol, tako će im imunitet biti jak! Vidite šta se dešava i nemojte da mislite da virus ne može da vas obori - kaže Pave.

Ipak, naš sagovornik ne krije da mu u totalnoj izolaciji teže od same bolesti pada borba sa dosadom, pa bi trenutno, kako ističe, sve dao da bar nakratko može da zasvira svoju gitaru.

- Da mi je tu moja električna gitara, brže bi mi prolazili dani, ali daće bog da je uskoro zasviram i tako proslavim dan pobede nad ovom bolešću. Siguran sam da će se to desiti uskoro i da ću opet uživati u životu - kaže Sekulović. 

U Srbiju došao iz Švedske

Pave Sekulović je 11. marta iz Švedske došao avionom do Budimpešte, a potom je taksijem putovao do Beograda. Kako uverava, po dolasku u domovinu nije pokazivao nikakve sumnjive simptome i činilo mu se da će ga koronavirus zaobići.

- Iskreno, u Švedskoj sam bio u kontaktu sa mnogo ljudi. Kada je ozbiljnije počelo da se priča o koroni, počeo sam da pazim. Izbegavao sam grljenje i ljubljenje, ali sam morao da radim. Osećao sam se izuzetno dobro i zdravo. Na aerodromu sam čak nosio masku da bih se sa sigurnošću zaštitio - ističe Pave.

On je potom sa društvom izašao u kafanu 13. marta, dok vanredno stanje još nije bilo proglašeno. Međutim, za nekoliko dana pojavili su se prvi simptomi u vidu suvog kašalja i temperature, a Pave se tada samoinicijativno izolovao od ostatka porodice, nakon čega je i test na koronavirus bio pozitivan.

Tagovi