Nosioci liste: zoran Radojičić i Aja Jung
Srpska napredna stranka
Nosioci liste: zoran Radojičić i Aja Jung

Srpska napredna stranka

Srpski stipendisti ići će u Italiju...  Aja Jung, Foto: Srpska napredna stranka

U susret 15. Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Emilijano Pikoli iz Italije, održao je u Beogradu majstorski kurs od 25. do 29. januara.

Majstorski kurs se treću godinu za redom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa ciljem podsticanja razvoja i edukacije mladih igrača u Srbiji.

Kurs je bio namenjen različitim uzrastima učenika koji pohadjaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima.

Polaznici kursa pokazali su danas šta su naučili od velikog maestra za vreme njegovog četvorodnevnog boravka u Beogradu.

Na svečanosti u NFI, maestro Pikoli se zahvalio Aji Jung na tome što je imao priliku da radi sa jako talentovanim ljudima koji su spremni da uče i napreduju.

"Moram da vam priznam da mi se Beograd veoma svideo i nadam se da ću se skoro u vratiti", kazao je Pikoli.

Pol Anri Prese iz Delegacije EU u Srbiji istakao je da mu je velika čast što prisustvuje završnici Majstorskog kursa Emilijana Pikolija.

"Lepo je što na ovaj način podržavamo mlade talentovane igrače, baš kao što godinama unazad podržavamo i Beogradski festival igre", kazao je Anri Prese.