Stadion Karađorđe
Wikipedia
Stadion Karađorđe

Wikipedia

Stadion Karađorđe, Foto: Wikipedia

Tokom Drugog svetskog rata podignuta je kućica na južnoj strani stadiona, a tek 1991. dovršena je severna tribina. Atletska staza postavljena je 2004. godine, a 2008-2009. izgrađena je nova jugoistočna tribina, na koju je postavljen savremeni „Filipsov” semafor.

U martu 2011. počelo je postavljanje reflektora, a cela rekonstrukcija završena je krajem jula iste godine. Osvetljenje je jačine 1.400 luksa, a vrednost projekta bila je oko 300.000 evra. Prva utakmica pod svetlošću novih reflektora odigrana je 6. avgusta 2011, kada su se u prijateljskom meču sastali Vojvodina i UTA Arad iz Rumunije.

Dana 24. maja 2013. rušenjem stare upravne zgrade (izgrađene 1942.) na južnom delu stadiona otpočela je rekonstrukcija južne tribine stadiona, kada je izgrađena nova centralna južna tribina na mestu stare zgrade, u čijem se podtribinskom prostoru nalaze prostorije po standardima UEFA, a renovirana je i stara južna tribina. Rekonstrukcija je završena 20. avgusta, dva dana pred meč Vojvodine u Ligi Evrope protiv Šerifa, a kapacitet stadiona povećan je na 14.000 sedećih mesta.

Stadion Karađorđe

Wikipedia

Stadion Karađorđe, Foto: Wikipedia

Zapadna tribina ima ukupno šest ulaza iz Ulice Dimitrij aTucovića. Poseduje 4.302 natkrivena sedeća mesta, lože kapaciteta 150 mesta za VIP zvanice, kao i A (88 mesta) i B (67 mesta) lože - predviđene za veterane Vojvodine i druge goste.

U središnjem delu tribine nalazi se pres centar, a iznad njega klupski kafe predviđen za VIP goste.
Novinarima i TV ekipama obezbeđen je nesmetan rad u 14 odvojenih kabina sa internet konekcijom.

Postoje dva ulaza na istočnu tribinu, jedan sa severoistočne i drugi sa jugoistočne strane stadiona, a na tom delu „Karađorđa” nalazi se deo tribine predviđen za gostujuće navijače, propisno odvojen od ostalog dela gledališta.

Sedećih mesta za goste ima ukupno 2.772.

Na severni deo stadiona, rezervisan za domaće navijače, ulazi se kroz pet ulaza preko stepeništa koje vodi na vrh tribine, kapacitet mu je 3.994 mesta, a podtribinski prostor zauzimaju ugostiteljski i trgovinski objekti.