„Parking servis”
Petar Marković
„Parking servis”

Petar Marković

„Parking servis” , Foto: Petar Marković

Glavna i najvažnija novina usvojena izmenama Odluke je to što je sada obaveza korisnika parkirališta da se informiše o izdatom elektronskom nalogu za plaćanje elektronske dnevne karte, preko sajta JP "Parking servisa". Ili će jednostavno kazna stići na kućnu adresu.

Počeo sa radom kontrolno-operativni centar ''Parking s

Grad Beograd

Počeo sa radom kontrolno-operativni centar ''Parking s, Foto: Grad Beograd

Ubuduće, korisnici će odmah morati da plate kartu za parkiranje, čim stanu na parking mesto. Ni početnih pet minuta neće se opraštati, već će kazna odmah stizati. Plaćanje će biti moguće preko SMS poruke i preko aplikacije, kao i kupovinom elektronske parking karte na prodajnim mestima.

Parking

Printscreen/RTS

Parking, Foto: Printscreen/RTS

- Kontrolu parkiranja ubuduće će obavljati kontrolori elektronskim putem na osnovu podataka o registraciji, a te podatke mogu da dobiju i od komunalne milicije. Komunalni milicioneri ubuduće će pružati pomoć zaposlenima u "Parking servisu" pri kontroli parkiranja, ispravnosti korišćenja javnih parkirališta, kao u naplati usluga - pojasnio je Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj.

Ovom odlukom definiše se saradnja "Parking servisa" i komunalne milicije u pogledu međusobnog obaveštavanja, razmene informacija, zajedničkog korišćenja uređaja i opreme. Ovo se najviše odnosi na vozila sa specijalnom nadogradnjom, koja imaju elektronski sistem za očitavanje tablica putem mobilnog video-nadzora. Vožnjom ovim automobilima, komunalna milicija će kažnjavati one koji zauzimaju žutu traku, ili su nepropisno parkirani, ili one koji nisu platili parking.

Komentari (1)

vuke

31.05.2020 16:07

E, valjda ce se konacno najesti .