Ana Brnabić
youtube/ALO.rs
Ana Brnabić

youtube/ALO.rs

Ana Brnabić, Foto: youtube/ALO.rs

Pitanje koje zanima sve građane Srbije je vezano za to ko će kontrolisati poštovanje mera protiv širenja korona virusa, a odgovor je dala premijerka Srbije.

- Nove mere će korntoilisati kako krizni štabovi na lokalu, tako i nadležne institucije inspekcije, komunalna policija. Pored ovoga moram da kažem da ne postoji zemlja sa dovoljno inspektora ili komunalne milicije koja može da iskontroliše sve mere. Zbog toga je važna disciplina samih građana. Iza nas je težak dan, ali kada vidim u kolikoj meri građani poštuju mere , znam da rezultati ne izostaju - rekla je Ana Brnanić.

Premijerka je navela kako ponovni porast pacijenata na respiratorima nije neobičnost.

- Ponovo imamo porast broja ljudi na respitratoru, ali to je normalno obzirom da imamo veliki broj novoobolelih. Zato još jednom molim sve da poštuje sve mere zaštite. Pozivam sve da se prilkjuče ovoj borbi - istakla je premijerka.

Brnabić je dodala da je u svkodnevnom kontaktu sa privatnim labaratorijama.

- Juče je Krizni štab uputio minimalne standarde koje labaratorije moraju da poseduju, da bi mogle da testiraju testove na COVID-19, zato što je toliko opasan virus - navodi premijerka Srbije.

Pročitajte još: