Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Problem je izbio kada je prvog dana od proglašenja na ulicama bilo previše ljudi koji se jednostavno nisu pridržavali zadatih naređenja od strane vlasti.

Zbog toga je, nakon uvođenja policijskog časa i zabrane svima starijim od 65 godina da izlaze na ulice u urbanim sredinama, a od 70 u selima, doneta odluka da se penzionerima odloži plaćanje računa u naredna tri meseca.

Uz novčanu pomoć od 4.000 dinara koju će dobiti preko 1,7 miliona penzionera u našij zemlji, takođe, odloženo je plaćanje komunalija za februar, mart i april.

To ne znači da će biti bilo kakvih kamata, naprotiv, jer je reč o vanrednom stanju. Uz to, neće biti novih postupaka prinudnih naplata u periodu od 90 dana.

Šalter

Alo!/Rajko Ristić

Šalter, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Rad svih javnih šaltera je ukinut, pa tako nema ni izdavanja Busplus kartica, potom odložene su naplate kredita.

Registracija vozila biće moguća isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima, a ukoliko građani moraju da nabave neki dokument, pre toga moraju da se obrate MUP-u na adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i da čekaju dalje instrukcije.

Isto važi i za Novi Sad, ali i za Niš, dok je gradonačelnik glavnog grada Vojvodine Miloš Vučević objasnio sve na sledeći način:

- Doneli smo i odluku da se zatvaraju sve šalter sale u Novom Sadu, koje pripadaju gradu Novom Sadu. Govorim o šalter salama informatike, poreske uprave... Sve što pripada gradu, od danas, posle ovog sastanka, biće zatvoreno ne samo za starije, nego uopšte za rad, kako bismo smanjili mogućnost da dodje do širenja epidemije - objasnio je on.

Važni telefoni: Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566