konferencija
printskrin
konferencija

printskrin

konferencija, Foto: printskrin

O sms poruci koju su građani dobili 

- Krizni štab jeste poslao poruku da bi došao do one grupe građana koji ne gledaju televiziju, nemaju internet. Širenje panike nije bio cilj, već da oni koji nisu shvatili ozbiljnost situacije, to sada urade - rekla je predstavnica Kriznog štaba Darija Kisić. 

Da li ima novih žarišta

izvesno je da nijedan grad neće biti pošteđen ukoliko nastavimo i dalje ovako da se ponašamo. Činjenica je da nijedan region nije pošteđen, rekla je Kisić. 

Nova pravila pri dolasku u zemlju

- Kads se vraćaju u zemlju odmah im se proverava telesna temperatura, kome se ustanovi da ima temperaturu, uzima mu se bris i na licu mesta moraju da sačekaju. Ostali idu u samoizolaciju - rekao je Kon na pitanje novinara kakva je procedura sa onima koji sada dolaze u zemlju. 

Koronavirus među zdravstvenim radnicima 

U Narodnom frontu 7 zdravstvenih radnika ima koronavirus, a blizu 30 zdravstvenih radnika je imalo neke simptome, još nisu stigli svi rezultati. 

Doktor Predrag Kon

Printscreen

Doktor Predrag Kon, Foto: Printscreen

Na konferenciji Kriznog štaba potvrđena je i smrt državnog sekretara Branislava Blažića.

Doktor Kon je izjavio na kraju konferencije, da je bez obzira na okolnosti i dalje umereni optimista po pitanju koronavirusa, iako situacija nije baš dobra. 

- Nije dobro što je broj zaraženih skočio na 160, plašim se šta će biti sutra, rekao je on na kraju konferencije. 

Ukrajina, korona

Shutterstock

Ukrajina, korona , Foto: Shutterstock

Podsetimo danas je stigla vest iz Vlade Srbije da je Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine preminuo od koronavirusa. 

On je bio na respiratoru, a bitku sa ovim virusom izgubio je na svoj 63. rođendan.