Strah koronavirus
Shutterstock
Strah koronavirus

Shutterstock

Strah koronavirus, Foto: Shutterstock

Lekari savetuju, ako se već moramo kretati, da obavezno treba da se zaštitimo kako se ne bi zarazili - nosimo maske, rukavice i redovno i temeljno peremo ruke, ne diramo kontaminiranim rukama nos, usta i oči.

Ovaj doktor smatra da je životinjska masnoća neophodna za potpuno funkcionisanje pluća. Ne biljne masnoće, nego životinjske, jer su pluća organ koji zavisi od masti, i ako nema dovoljno masti - pati.

Životinjska mast

Youtube/ Green Life

Životinjska mast, Foto: Youtube/ Green Life

A naročito ako ste na dijeti koja podrazumeva uskraćivanje masti. Zbog toga lekar savetuje da jedete od 20 do 30 grama maslaca dnevno ili svinjsku mast.

Doktor Evdokimenko savetuje i jačanje imuniteta sokom od aloje.

Ako se pojavi kašalj, lekar kaže da uzmete: sok od aloje + med + maslac u jednakim delovima; sve izmešajte i dobijete smesu koju ćete jesti po 1 ili 2 kašike tri puta dnevno. Ovo koristite 3 do 5 dana.

Pročitajte još:

Ako iz nekog razloga ne možete da koristite sok od aloje, onda za prevenciju možete uzeti tinkturu ginsenga. Pijte više čiste vode, najbolje tople.

voda

Shutterstock

Pijte to vie vode Foto: Shutterstock

Poznato je da strah i stres smanjuje imunitet. Zato lekar savetuje da unosite manje negativnosti u život, gledate manje vesti i opustite se koliko možete. San je neophodan. Zdrav san!

Spavanje, san, snovi, krevet,

Shutterstock, ilustracija

Zdrav san je potpora dobrog zdravlja Shutterstock, ilustracija

Ovaj ruski doktor kaže da se jedino na ovaj način može razlikovati grip od korona virusa:

Grip počinje sa groznicom, bol u zglobovima, a zatim grloboljom i kašljom. Koronavirus počinje sa grloboljom 3 do 4 dana, zatim se pojavi suv kašalj, nedostatak daha, pa čak i nedostatak čula mirisa.

Doktor Evdokimenko daje savet samo za prevenciju i ne preporučuje da se sami lečite ukoliko osetite prve simptome virusa - bolje je da odmah konsultujte lekara.

Pročitajte još: