Vremenska prognoza, šetnja
Tanjug
Vremenska prognoza, šetnja

Tanjug

Vremenska prognoza, šetnja, Foto: Tanjug

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija. Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova. Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera.

U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica). Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

Pomoć građanima postradalim u poplavama

Članovi vlade doneli su odluku da se obezbedi 200 miliona dinara za građane čiji su porodični i stambeni objekti oštećeni tokom poplava u junu ove godine. Na osnovu evidencije lokalne samouprave, ova sredstva biće distribuirana u vidu bespovratne novčane pomoći, kako bi se što pre sanirala šteta na njihovim kućama i pomoćnim objektima.

korona ilustracija

tanjug ap

korona ilustracija, Foto: tanjug ap

Finansijska pomoć u razvoju vakcine

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da Savezu za inovativne spremnosti za epidemiju (CEPI) uplati 100.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao vodećem akteru na polju vakcinacije za bolest Kovid-19.

Vlada je odlučila da sa evropskim partnerima učestvuje u ovom projektu i pruži doprinos globalnim naporima u borbi protiv pandemije kroz finansijsku podršku Svetskoj zdravstvenoj organizaciji za jačanje odgovora zdravstvenih sistema na Kovid-19 i Savezu za inovativne spremnosti za epidemiju, koji je osnovan posle epidemije ebole u Zapadnoj Africi, kako bi se stvorila mogućnost za razvoj vakcina protiv novih bolesti.

 

Pročitajte još:

 

Komentari (4)

mmmmm

01.07.2020 17:45

Da li je Beograd u toj listi?

горан

01.07.2020 18:12

а где сте до сада били

Djuro

01.07.2020 18:42

Od 07.00 do 20.00 Korona je mirna, a posle ujeda za noge i juri starije od 65 godina ...

VLADA 011

01.07.2020 20:43

A sta je sa Beogradom ?Koja je to brojka inficiranih umrlih i na respiratoru da bi vi iz kriznog staba i ostali proglasili vanredne mere i policijski cas.