Policijski čas u Pančevcu
Ognjen Radošević
Policijski čas u Pančevcu

Ognjen Radošević

Policijski čas u Pančevcu, Foto: Ognjen Radošević

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih do danas je potvrđeno prisustvo virusa Covida 19 kod 15 korisnika i 32 zaposlena.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovac, Mataruškoj Banji, Rum, Kragujevc, Domu Bežanijska kosa, kao i Službi za Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Ima ga i u gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu -Čukarica, Lazarevac; Zvezdara; Vračar, Barajevo, zatim u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''''Dečje srce'''', u Beogradu, Radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad ''''Solidarnost'''' u Pančevu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Terza Eta'''' u Priboju i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Olga'''' u Kotežu.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''''Doživeti stotu'''', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''''Stara pruga'''', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''''Radost'''' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''''Nada'''', u Beogradu, podseća se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Od toga je: 57 Ustanova za odrasle i starije (9 Domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 Gerontoloških centara, 8 Domova za smeštaj odraslih i starih, 3 Ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 Ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 Domova za decu i mlade (10 Domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja, 3 Zavoda za vaspitanje dece i omladine i 4 Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

PROČITAJTE JOŠ: