svadba
Alo!
svadba

Alo!

svadba , Foto: Alo!

Od juče je dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi na javnom mestu i u zatvorenom i na otvorenom, uz poštovanje preventivnih mera - odstojanja od dva metra i nošenje maski i rukavica, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

To znači da će posle tri meseca biti dozvoljeno, recimo, organizovanje svadbi u većem prostoru. Razloga za zadovoljstvo imaju i maturanti. Kako je najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, biće i maturskih proslava. Konačna odluka još uvek nije doneta, ali s obzirom na stabilnu epidemiološku situaciju u zemlji, nema razloga da se maturantima ne dozvoli proslava završetka srednje škole.

Državljani Srbije i stranci od juče mogu da uđu u zemlju bez CPR testa i obavezne samoizolacije, ali uz zdravstvena upozorenja i pridržavanje preventivnih mera. Ovo se posebno odnosi na one delove zemlje gde virus još cirkuliše, kao što je Vranje, gde se nastavlja nadgledanje i rada u proizvodnim pogonima i fabrikama.

Juče je počelo i testiranje na koronavirus na lični zahtev građana, brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, kao i u domovima zdravlja, a cena testiranja je 6.000 dinara.

Komentari (1)

Tanja

22.05.2020 23:36

Ministar Šarčević je totalno izgubio kompas! O kakvim on to maturskim proslavama govori? Da li on ima predstavu koliko sve to košta i ko to može u ovim uslovima da plati? Pandemija nije završena a on smatra da je bezbedno na jednom mestu okupljati veliki broj učenika a u školu da dolaze u manjim grupama u junu ako "žele da popravljaju ocene"!