Bolnica
Alo!/Vladimir Marković
Bolnica

Alo!/Vladimir Marković

Bolnica, Foto: Alo!/Vladimir Marković

U Srbiji je u nedelju proglašeno vanredno stanje kako bi se uspostavila kontrola nad širenjem zaraze, dok je od sinoć u periodu od 20 do 5 sati zvanično na snazi policijski čas.

U tom periodu na snazi je zabrana kretanja, a svim osobama starijim od 65 godina koje žive u urbanim sredinama, odnosno starijim od 70 godina koja žive u seoskim sredinama, generalno je zabranjeno napuštanje prostora u kojima žive.

Bolnica

Tanjug/Filip Krainčanić

Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja kao mere karantina naredilo je kontrolu putnika i zdravstveno upozorenje za sve putnike na aerodromima i drugim graničnim prelazima u Srbiji, kao i određivanje Referentne laboratorije za identifikaciju i potvrdu SARS-CoV-2.

Mere izolacije radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 koje je naredilo Ministarstvo zdravlja 16. marta sprovodiće se u objektu vojne ustanove "Morović", Šidu i Miratovačkom polju, navodi se u Zaključku Vlade Srbije od 17. marta koji je objavljen u Službenom glasniku.

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju danas je, nakon ranije odluke da zabrani rad kafića u zatvorenom prostoru, potpuno zabranio i rad otvorenih bašti kafića i restorana. Istu meru je u utorak primenila Kikinda.