Sombor
Alo!/Vladimir Marković
Sombor

Alo!/Vladimir Marković

Sombor, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Sadnja bagrema planirana je u okviru redovnog godišnjeg pošumljavanja, a početak je velike akcije pošumljavanja na području Vojvodine u organizaciji "Voda Vojvodine", navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Toj društveno odgovornoj akciji prisustvovali su vršilac dužnosti direktora "Voda Vojvodine" Srđan Kružević i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Kružević je rekao da je sadnja sadnica u Kuli samo početak jer će, najavio je, u narednom periodu biti posađeno ukupno 170.000 sadnica na 80.000 hektara širom Vojvodine.

Kako je naveo, sledi pošumljavanje u Crvenki, Vrbasu, Somboru, Novom Sadu i ostalim naseljima uz kanal.

"Pošumljavanje počinjemo od Kule jer ovde imamo najviše pripremljenog prostora za pošumljavanje", rekao je Kružević i zahvalio pčelarima i predstavnicima lokalne samouprave na podršci i razumevanju.

Naveo je da ovo neće biti jedina aktivnost u Kuli i najavio radove na prevodnici u Malom Staparu u koju decenijama nije ulagano.

Kružević je istakao važnost društvno odgovornog delovanja preduzeća kao što su "Vode Vojvodine" i izrazio nadu da će se u slične akcije u narednom periodu uključiti i sami građani.

"Bilo bi jako dobro da vidimo decu na terenu koja sade drveće, kako bismo ih usmerili ka ekologiji i očuvanju životne sredine", istakao je Kružević, dodaje se u saopštenju.