Vesna Vojvodić
screenshot
Vesna Vojvodić

screenshot

Vesna Vojvodić, Foto: screenshot

Vesna Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika večeras na Newsmax Adriji napada našu online nastavu a Nemanja Rujević iz DW kaže da je bolje organizovana nego u Nemačkoj.

Vrbas i Paraćin već su prešli na onlajn nastavu, ali i škole u Aleksincu i Zaječaru su uputile zahtev za takav vid učenja.

Ovom sistemu se strogo protivi gospođa Vojvodić.

- Kad čujete iz Ministarstva prosvete prelazak na onlajn nastavu, ja se bojim da oni misle u Šarčevićevim konotacijama da je to gledanje TV-a. Tu od onlajn nastave nema ni o, nema ničega- rekla je Vojvodić.

Ona je u istom tonu nastavila da napada ovaj vid učenja.

- To je zabavno, ali to nije proces edukacije. Onaljn je kada vi i ja razgovaramo, pa vi mene pitate, a ja vama odgovorim, pa vi niste zadovoljni pa ja odmah pojasnim - rekla je Vojvodić.

Nemanja Rujević je suprotno tome uporedio sistem učenja u Nemačkoj.

- Tamo je još gore bilo organizovano učenje na daljinu, nego u Srbiji. Učili su pomoći štapa i kanapa. Nemačka nije diitalizovana zemlja, škole takođe - objasnio je Rujević i naglasio da to vuče ogromne posledice po ekonomiju.

Pročitajte još:

Komentari (5)

alba greaca

21.11.2020 22:49

Brabo Vesna!

Branka Met

21.11.2020 23:09

Da bi neko kritikovao mora znati nešto o temi. Zar gospođi nije poznato da na severu npr na Aljasci, Islandu, nekim delovima Kanade onlajn nastava je nešto uobičajeno i nikome u tim krajevima ne pada napamet da ovako bezočno kritikuju. Umesto da daju konstruktive predloge ovi naši sveznader sve i svašta i svaki napor dovode u pitanje. Pitanje je zašto to rade i sa kojim cilje. Pitanje je i da li su te osobe sposobne da urade nešto kreativno osim da da prigovaraju.

hah

22.11.2020 00:16

Sta lupate!!!! Možda u nekom alpskom selu u Schwarzwald-u nisu digitalizovani!!!! Moje dete ide u skolu u glavnom gradu Nemacke i imali su već u celoj Nemackoj od Marta meseca do Maja 2020 digitalno nastavu, jer nisu išli puna 3 meseca u prvim talasima Korone u školu...

beba

22.11.2020 05:15

Gospodja je primila velik novac da bi tako pricala...Sta je tu cudno.Svi ti nivinari su debelo placeni.Ako su Srdjan i Jovana na finansiski slabijoj TV primali po 10h.sta reci o onima koji su otisli na N1 i Novu s.Prodali su obraz i cast za dzak para.

dragojevic

22.11.2020 06:42

Severna Koreja i Turkmenistan...dve nase prijateljske zemlje koje treba promovisati. Voala!