TRAUMA POROĐAJ U TRSTENIKU Majci pukao vodenjak, a beba doslovno ispala iz stomaka! Preplašeni otac odmah zvao Hitnu pomoć

Dečkić od 3,1 kilogram i srećna majka nalaze se trenutno u porodilištu Opšte bolnice Kruševac

bolnica
bolnica , Foto: shutterstock

Porodilja Tijana (25) neočekivano se porodila u gluvo doba noći, kada joj je iznenada pukao vodenjak, a beba doslovce ispala iz stomaka.

Dečkić od 3,1 kilogram i srećna majka nalaze se trenutno u porodilištu Opšte bolnice Kruševac, a akteri celog događaja svedoče o detaljima drame koja se događala.

- Dobili smo poziv oko dva sata,čovek je bio uplašen, ispričao mi je da mu se supruga porodila, da je dete doslovce "ispalo" iz utrobe na pod - svedoči dr Nikola Veškovac, mlad lekar trsteničke hitne pomoći, na specijalizaciji interne medicine.

Pitao sam odmah da li je dete zaplakalo, savetovao da i majka i dete legnu na krevet i da ništa ne diraju dok ne stignemo. Krenuli smo čini mi se za pola minuta, a tamo bili za 15.

Na licu mesta, dr Nikola Veškovac, medicinska sestra Mila Knežević i vozač Tomica Vučković, zatekli su uplašenu porodicu u dnevnoj sobi, pritrčali da pripomognu porodilji i novorođenčetu.

- Posteljica je bila na podu, bilo je puno krvi, a pupčana vrpca je prema njihovim rečima bila prekinuta potiskom, kada je beba "ispala", a ono što smo mogli da uradimo u tom trenutku je da stabilizujemo i majku i bebu, podvezao sam pupčanu vrpcu i što je najvažnije, video sam odmah da je beba vitalna, imala je srčane reakcije, sve potrebne refklese, primetio sam mali hematom na poglavini usled pada - navodi dr Veškovac.

- Majka se takođe dobro osećala, to je bio njen drugi porođaj. Odmah smo se uputili u Kruševac, do Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, predočili im sve podatke dobijene na licu mesta - nastavlja doktor.

Srećni otac Saša Janićijević (37), poručuje da je beskrajno zahvalan na svemu i da je sada mnogo mirniji. Priča da za trudnoću nisu znali. Supruga je gojaznija, a poslednjih par meseci imala je skoro uredan ciklus.

- Tuširala se kada je došlo do pucanja vodenjaka, viknula je za pomoć, i tako je sve počelo brzo da se dešava, došla je u dnevnu sobu, mislim da sveukupno nije trajalo duže od 10 minuta, jednostavno je bebica "izletela", uvili smo je u ćebence... Tijana je sve to dobro podnela, zvali smo hitnu pomoć - kaže Saša.

- Stigli su stvarno brzo, obavili sve po redu šta treba. Sad sam se čuo sa lekarima u Kruševcu. Bebica je bila malo na kiseoniku i dobrog je stanja. Tijanu su testirali na virus iz predostrožnosti, čeka rezultate pa će tek onda moći da vidi bebu. Presrećni smo, nadam se da će nam svi doći kući u ponedeljak ili utorak - navodi on.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi