Krizni štab
Tanjug
Krizni štab

Tanjug

Foto: Tanjug

Sedica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa korona virusom, završena je nakon nešto više od sat vremena, a medicinski deo Štaba i dalje zaseda, kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi.

Kako se saznaje, najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima. Sednica Kriznog štaba počela je danas oko podne u Palati Srbije.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa dr Branislav Tiodorović izjavio je da će epidemiološka situacija u Srbiji ove nedelje biti vrlo teška, jer će gužve koje su se dogodile na "crni petak" i na drugim okupljanjima za pet do sedam dana sigurno dati rezultat kroz broj pozitivnih i obolelih.

U Srbiji je prema poslednjem izveštaju potvrđeno 6.179 novih slučajeva korona virusa od 15.508 testiranih. U poslednja 24 sata preminulo je 65 osoba, a trenutno je hospitalizovano 7.256 pacijenata, dok je na respiratorima njih 252.

Pročitajte i: