Sneg, vremenska prognoza, zima
Tanjug
Sneg, vremenska prognoza, zima

Tanjug

Sneg, vremenska prognoza, zima, Foto: Tanjug

Veći deo decembra biće bez snega u nižim predelima, kažu meteorolozi. U prvoj polovini ovog meseca sigurno neće biti snežnog pokrivača, dok bi u drugoj polovini, oko Svetog Nikole, 19. decembra, mogle da se očekuju slabe snežne padavine. Ipak, ni tada se sneg neće dugu zadržati.

Iako se juče na Avali i okolnim naseljima oko Beograda zabelelo i pao je koji centimetar snega, snežni pokrivač se brzo otopio zbog temperatura iznad nule. Po svoj prilici, većeg snega tokom ovom meseca u gradovima neće ni biti.

Kako ističu prognostičari, u narednih 30 dana u našoj zemlji smenjivaće se sunce, vetar, kiša i susnežica. Formiranje snežnog pokrivača moguće je samo na planinama. I ove sedmice očekuje nas hladno i vetrovito vreme, dok za vikend sledi preokret, pa bi temperature mogle da idu i do 15 stepeni.

- Hladno vreme se očekuje u utorak, ali sa sunčanim intervalima. U sredu sledi naoblačenje, uz pojačanje jugoistočnog vetra. U četvrtak će biti oblačno sa kišom, a počeće da duva i jaka košava. Nešto toplije vreme nas očekuje u petak, ali će i dalje duvati jak vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura u petak biće do 11 stepeni - istakao je Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella".

Kako dodaje naš meteorolog, još toplije vreme očekuje nas u subotu i nedelju, kada će temperature dostizati i 15 stepeni u pojedinim mestima.

- Za dane vikenda temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine, na zapadu će dostizati i 15 stepeni dok će u Beogradu biti 13. Ipak, duvaće i dalje jak vetar, pa će subjektivni osećaj biti da je temperatura nešto niža - zaključio je Đorđe Đurić.

Pročitajte još:

Komentari (3)

srle

30.11.2020 18:54

Kod nas u Vlasotince već pao ?

Bob

01.12.2020 02:12

maa gde bre mozete da predvidite vreme dalje od 10tak dsna, ali maximum

ZSL

01.12.2020 19:31

@Bob - nema ni kise ni snega u BGD DO APRILA 2021