Poplava u Arilju
Twitter/Printscreen
Poplava u Arilju, Foto: Twitter/Printscreen

Usled obilnih padavina reka Moravica na teritoriji opštine Arilje se izlila zbog čega je nekoliko stotina kuća u kritičnoj situaciji, a vanredno stanje proglašeno je danas u deset mesnih zajednica na teritoriji te opštine.

Pročitajte još:

Kako je naveo predsednik opštine Miloš Nedeljković, vanredna situacija proglašena je u Trešnjevici, Stupčevićima, Mirosaljcima, Latvici, Dragojevcu, Cerovi, Bogojevićima, Virovu, Arilju i Grdovićima.

Rekao je da je najkritičnija Moravica koja se izlila zbog čega su, kaže, svi mostovi na toj reci u kritičnom stanju, a ima ih pet, šest.

Naveo je da je u Ivanjici srušen jedan most, da je u Brusniku (na putu od Ivanjice prema Arilju) zapušila brana, kao i da se urušava magistralni put koji je, dodao je, rano jutros zatvoren.

- Već je pola asfalta srušeno i tu je napravilo haos - rekao je Nedeljković.

Istakao je da je zbog izlivanja Moravice u kritičnoj situaciji nekoliko stotina kuća, na potezu od Klisure do Virova. Saobraćaj u selu Trešnjevica je, kaže, zaustavljen i nastoji se da se obezbedi da se ide obilaznim putevima.

- Ali, teško da možemo bilo šta da uradimo - rekao je Nedeljković.

Naveo je da se neprekidno povećava i nivo reke Rzav koja se, kaže, takođe na nekim mestima izliva, ali stanje za sada nije kritično.

Preporučujemo: