Aleksandar Vučić
Printscreen/Instagram
Aleksandar Vučić

Printscreen/Instagram

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram

Hitna nabavka vakcina je jedina tema današnjeg sastanka sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Instituta za javno zdravlje Srbije Dr. Milan Jovanovic Batut, Agencije za lekove i RFZO, objavljeno je na zvaničnom instagram nalogu predsednika Aleksandra Vučića Budućnost Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Sastanku su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Inače, predsednik je sinoć, tokom obilaska radova na izgradnji nove kovid bolnice u Batajnici, istakao da je spas u borbi protiv korona virusa, uz masovno testiranje, upravo i vakcina i da se država trudi i pokušava da u narednih mesec dana obezbedi prve količine.

"Razgovaramo sa svim zemljama. Mi smo deo Kovaksa, ako EU nabavlja Fajzer, i mi ćemo, ne pitamo koliko košta. Ako nabavljaju Modernu, i mi ćemo. Ali, razgovaramo i sa našim kineskim i ruskim partnerima. I sa Britancima, sa Astrazeneku... Razgovaramo sa svima ne bismo li što pre došli do vakcine", poručio je Vučić.

Ponovio je da će država dati sve od sebe da obezbedi bar milion doza do kraja godine, na prvom mestu za zdravstvene radnike, koji trpe strahovit pritisak, a zatim i za vojsku i policiju.

PROČITAJTE JOŠ: