Branislav Tiodorović
Tanjug
Branislav Tiodorović

Tanjug

Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da nema potrebe za policijskim časom, niti za vanrednim stanjem.

Da li biste dobrovoljno primili vakcinu?

 

Nema, ističe, potrebe da se uvodi vanredno stanje, dodajući da je siguran da ga, ako se svi ponašamo odgovorno, ni u perspektivi nećemo imati na vidiku.

"Posle mera koje smo već uveli, i onog što su pokazale, pogledajte Beograd i druge gradove uveče i videćete da to ipak utiče, da je većina ljudi svesna opasnosti i rizika, ako se mere ne primenjuju. To je nada koja nam otvara perspektivu da možemo da se izborimo sa ovom teškom epidemijom", rekao je Tiodorović.

Napomenuo je da je veoma važno da izdržimo ovu i sledeću nedelju, jer posle 4. i 5. decembra možmeo očekivati da dođe do zaravnjenja krive i mogućeg smirivanja stanja u toku decembra.

"Sve što smo planirali za praznike, Božić, Novu godinu.. može se sve lepo dogoditi u porodici. Moramo da razmišljamo koliko rizikujemo. Lepo je biti na Kopaoniku, Zlatiboru, u inostranstvu, ali nije trenutak za to", rekao je Tiodorović.

Dodao je da je situacija teška, u Beogradu i velikim gradovima, s obzirom da su bolnice prepune, ne samo zbog kapaciteta, već i zbog kadra, za koji je pitanje da li će možda moći da izdrži.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Ja

25.11.2020 15:49

Ali ima potrebe za zatvaranjem škola.To je nekako najveći trn u oku.

Srba

25.11.2020 16:36

Dedo- znaš li dal si pošo il’ si došo?? Idi uživaj u penziji i slavi ćerkino unapređenje u pomoćnicu novog naprednog direktora KC Niš. Koja će to plata da joj bude po redu- četvrta, peta...?? Ne znam samo kako za sve vas dan ima više od 24 časa pa uspevate da držite po 4-5 radna mesta i dobijate tolike pare (a, uvek vam malo!)?

sale

25.11.2020 19:13

Prvi talas kad je bio Aprila i to po 300 zarazenih na dan tada je morao Policijski cas i Vanredno stanje.Sad na 7500 nije potrebno,koga bre zajebavate.