Bravo Srbine - nemački ministar pohvalio srpskog heroja za izuzetan podvig!

Zoran Živković se od srca zahvalio na srdačnoj pohvali saveznog ministra unutrašnjih poslova Nemačke.

Zoran Živković
Srpski junak, Zoran Živković, Foto: Facebook/Printscreen

Federalni ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer zahvalio se Srbinu Zoranu Živkoviću (44), koji je 18. juna sprečio otmicu dvogodišnje devojčice iz parka Bokshagener u Berlinu! Nemački ministar je sa velikim interesovanjem pratio slučaj otmice, kada je samo hrabrom intervencijom Srbina i žene iz Berlina sprečeno da pijani manijak kidnapuje devojčicu, piše nemački list „Bild“.

Kako navode, zahvaljujući pažnji posetilaca igrališta Hajke S., koja je instiktivno krenula za manijakom, i vlasniku kioska Zoranu Živkoviću, koji je trčao za alkoholičarem, stigao ga i pitao ga da li vodi sopstveno dete, incident se srećno završio: dete je vraćeno majci, a otmičar priveden.

Horst Zehofer
Horst Zehofer, Foto: Profimedia

- Noćna mora svakog roditelja je da njegovo dete sa igrališta odvede stranac - rekao je Zehofer za nemački „Bild“.

- Slučaj pokazuje koliko je važno da brinemo jedni o drugima. U socijalnoj interakciji je od neprocenjive važnosti kada ljudi malo obrate pažnju jedni na druge - rekao je ministar nemačke policije i zaključio:

- Ponašanje pomagača je sjajan primer građanske hrabrosti.

Zoran Živković se od srca zahvalio na srdačnoj pohvali saveznog ministra unutrašnjih poslova Nemačke.

- Ne znam koji komentar da dam… Stvarno sam ponosan što se savezni ministar inostranih poslova Nemačke, kao šef svih policajaca, javno zahvalio. To je baš prelepa izjava, baš sam ponosan na to - rekao je Zoran za „Alo!“.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi