Slažu se
Masanori Jošida
Slažu se

Masanori Jošida

Slažu se , Foto: Masanori Jošida

Zaboravite na sarmu, gulaš i mućkalicu!

Novi gastronomski hit u Srbiji postali su specijaliteti koji su nazive dobili po članovima republičkog Kriznog štaba, vakcinama, testovima i ostalim epidemiološkim temama. Tu su Kovid piletina, Dezoburger, Epidemiološka salata, Fajzer čorba i Sputnjik potaž, ali najviše pažnje ipak privlače Pasta Kisić Tepavčević, Ćevap doktora Nestorovića i Karakonova šnicla.

Lenjir ne laže

Masanori Jošida

Lenjir ne laže, Foto: Masanori Jošida

Kako je za „Alo!“ ispričao idejni tvorac ovog „pandemijskog“ menija, Radonja Milosavljević, kreativni direktor restorana, želja im je bila da iz korona-krize izvuku bar neki osmeh, kada već ne mogu da je pobede.

Karakonova šnicla

Predrag Kon

Tanjug

Predrag Kon, Foto: Tanjug

Umesto nekadašnje Karađorđeve, hit jelo sada je postala Karakonova šnicla. Kako su nam rekli u restoranu gde je spremaju, konobar Jaroslav Puška rekao nam je da se gosti nasmeju kada pročitaju naziv, a kada pojedu najčešće kažu:

- Dobar ovaj Kon!

Pasta Kisić Tepavčević

Darija Kisić Tepavčević, Goran Vesić

Tanjug

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Tanjug

Ministarku Dariju Kisić Tepavčević građani Srbije bliže su upoznali kada su njen lik počeli da viđaju na televiziji i nemali je broj komplimenata koje svakodnevno dobija na račun svog izgleda.

Gosti beogradskog restorana koji naruče pastu sa njenim prezimenom imaju samo jedan komentar:

- Još je lepša nego na televiziji!

Pročitajte još: