NOVI GASTRONOMSKI HIT! Nestorovićev ćevap od 14 cantimetara i 250 grama (FOTO)

Svi se pitaju koliki je, kakav je, da li zadovoljava svačiji apetit i kapacitet. Ekipa „Alo!“ uverila se da glasine nisu lažne. Dugačak 14 centimetara, težak 250 grama i malo pljosnatiji nego klasičan, Nestorovićev ćevap je zaista prava stvar! Za sada ga nudi samo jedan prestonički restoran, ali s obzirom na to koliki je hit, možemo očekivati da ga uskoro u ponudu uvrste i drugi ugostitelji.

Slažu se
Slažu se , Foto: Masanori Jošida

Zaboravite na sarmu, gulaš i mućkalicu!

Novi gastronomski hit u Srbiji postali su specijaliteti koji su nazive dobili po članovima republičkog Kriznog štaba, vakcinama, testovima i ostalim epidemiološkim temama. Tu su Kovid piletina, Dezoburger, Epidemiološka salata, Fajzer čorba i Sputnjik potaž, ali najviše pažnje ipak privlače Pasta Kisić Tepavčević, Ćevap doktora Nestorovića i Karakonova šnicla.

Lenjir ne laže
Lenjir ne laže, Foto: Masanori Jošida

Kako je za „Alo!“ ispričao idejni tvorac ovog „pandemijskog“ menija, Radonja Milosavljević, kreativni direktor restorana, želja im je bila da iz korona-krize izvuku bar neki osmeh, kada već ne mogu da je pobede.

- Korona nas je sve preokrenula, smanjila radno vreme, manje je novca, ali ono što smo mi mogli da uradimo dok čekamo bolje vreme je da se na račun te muke dobro našalimo. Svima je dobro poznato ko su lekari čija se imena i prezimena pominju, kao i čime se bave. Isto tako dobro poznate specijalitete povezali smo sa tim imenima i od jedne svakidašnje stvari kao što je jelovnik napravili nesvakidašnju zabavu za svoje goste - ispričao nam je on.

Karakonova šnicla

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: Tanjug

Umesto nekadašnje Karađorđeve, hit jelo sada je postala Karakonova šnicla. Kako su nam rekli u restoranu gde je spremaju, konobar Jaroslav Puška rekao nam je da se gosti nasmeju kada pročitaju naziv, a kada pojedu najčešće kažu:

- Dobar ovaj Kon!

Pasta Kisić Tepavčević

Darija Kisić Tepavčević, Goran Vesić
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Tanjug

Ministarku Dariju Kisić Tepavčević građani Srbije bliže su upoznali kada su njen lik počeli da viđaju na televiziji i nemali je broj komplimenata koje svakodnevno dobija na račun svog izgleda.

Gosti beogradskog restorana koji naruče pastu sa njenim prezimenom imaju samo jedan komentar:

- Još je lepša nego na televiziji!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi